Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
среда, октобар 28, 2020
НОВО: ЗАВРШЕНА Прва лига РС, два пехара у Фочи, један у Приједору!
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Током такмичења Друге лиге Републике Српске, на језеру Ламинци одржан је и четвородневни семинар за шаховске судије. Семинару је присуствовало девет кандидата, који су одслушали предавања и практичну наставу из више области у трајању од 16 школских часова.

Предавачи на семинару, уједно и чланови испитне комисије били су међународни судија Владимир Шакотић и ФИДЕ судија Немања Шипка.

Сви кандидати послије одслушаних предавања приступили су испиту, а комисија је на крају семинара објавила резултате.

Једини кандидат за националног судију био је Немања Бјелановић из Београда (иначе члан бањалучког „Гамбит-а“), који је успјешно положио писмени испит.

Звање регоналног судије стекли су Владимир Суботић из Градишке (по мишљењу комисије најбољи полазник семинара), Јован Девић из Градишке и Ана Шакотић из Београда (иначе чланица ОШК „9. Јануар“), а за звање клупског судије положили су Ненад Бајић из Лужана, Владислав Пејић из Бањалуке, Душко Драгишић из Градишке, Бранислав Вучковац из Градишке и Божидар Симић из Бањалуке.

Нова прилика за заинтересоване кандидате биће такмичење Прве лиге Републике Српске, а распис за семинар биће објављен наредних дана.

ТВ прилог за семинара за судије можете погледати у наставку:

Фотогалерија:

 

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares