Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 25, 2023
НОВО: Регистрација за 2023. годину!
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Поводом великог успјеха младих шахиста Шаховског савеза Републике Српске, на усправо завршеном 22. кадетском и омладинском првенству Босне и Херцеговине, одржаному Неуму, у просторијама Националног тениског центра, одржана је прес-конференција на којој су говорили предсједник Шаховског савеза Републике Српске александар Ковач и стручни сарадник Немања Шипка.

Извјештаје и видео записе са прес-конференције можете погледати на следећим линковима:

www.aloonline.ba

www.srpskainfo.com

Snimak konferencije za medije:

Поводом овог успјеха, предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач. упутио је честитку:

Поштовани млади шахисти,

Драги тренери и родитељи,

У име колега из Извршног одбора и у лично име желим да вам упутим најсрдачније честитке поводом великог успјеха оствареног у Неуму. Изузетно сам поносан што сам на челу савеза, на чијем кадетском првенству наступа више од 160 младих шахиста, а најбољи од освојили су чак 10 златних, 10 сребрних и 5 бронзаних медаља на првенству БИХ, што је до сада најбољи резултат у историји ових такмичења.

Навршава се већ трећа година, како наш савез уредно одржава сва такмичења из календара и уводи поједина нова. Са задовољством контатујем да се увећава број клубова у Републици Српској, а готово сваки од тих нових клубова има своју шаховску школу. 

Када сам изабран да водим савез, приоритет ми је био омасовљење шаха и буђење неких старих и отварање нових шаховских центара. Вјерујем да су резултати на том пољу постали видљиви. 

Овај успјех уједно представља и велику обавезу. Потребно је омогућити да наших 17 представника на достојан, али и достојанствен начин представља Републику Српску у свијету и Европи, а за то су потребна и значајна финансијска средства. Због тога обећавам да ћемо одмах послије одржане прес-конференције кренути у акцију према Министарству породице, омладине и спорта, и осталим државним институцијама.

О резултатима наших активности бићете уредно обавјештени.

Александар Ковач

Предсједник ШС РС

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares