Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
четвртак, новембар 30, 2023
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

У Граду Сунца у Требињу свечано је отворено 27. првенство Републике Српске за кадете и омладинце у шаху. Учествује 98 такмичара из свих регија Републике Српске.

На свечаном отварању учесницима и њиховим пратиоцима у име домаћина, Града Сунца обратио се Немања Вујовић. Истакао је да је овој туристичкој дестинацији велико задовољство да угости шахисте и изразио наду да ће ова сарадња бити настављена новим шаховским окупљањима.

Предсједник Управног одбора ШК "Требиње", Коча Говедарица, захвалио је Шaховском савезу Републике Српске на указаном повјерењу и пожелио учесницима да између надметања за шаховском таблом искористе вријеме и за дружења, наравно уз придржавање свих епидемиолошких мјера.

У име града Требиња и градоначелника Мирка Ћурића, учеснике је поздравио Начелник одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић. Он је посебно захвалио на прилици да Град Требиње буде домаћин великом броју младих шахиста и њихових пратилаца и похвалио Шаховски савез Републике Српске, као успјешан у организацији такмичења у сложеним условима.

На крају, учеснике је поздравио у такмичење прогласио отвореним предсједник ШС РС Александар Ковач. Он је истакао да је ово пето такмичење од средине августа и да Шаховски савез Републике Српске полако али сигурно иде ка зацртаном циљу - одржавању свих такмичења, без обзира на тешке околности и многе препреке.

Такмичење се одржава у изузетним условима. Учесници су презадовољни квалитетом смјештаја и исхране, а посебно задовољство представља им наступ у изузетном амбијенту Спортске дворане Олимп. Одиграна су и прва кола, без већих изненађења, а главне борбе кандидата за висок пласман очекују се у наредна два дана.

Главни судија такмичења је Владо Стојановић, међународни судија из Бијељине, а у томе му помажу замјеник, ФИДЕ судија Немања Шипка из Бањалуке, као и помоћници Радан Мимић из Фоче и Милан Миљковић из Требиња.

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares