Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
петак, децембар 03, 2021
НОВО: Завршен 26. КУП РС и 3. Аматерско РС !
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Завршен је викенд препун шаховских догађања у хотелу "Свети Стефан" у Дворовима, а најбољима су уручени пехари, медаље, дипломе и новчане награде. 

Побједник фестивалске групе је екипа ШК "Братунац", која је наступила у веома јаком саставу и забиљежила све три побједе. Сребро је припао екипи ШК "Свети Георгије".

У конкуренцији жена поново је тријумфовала је екипа ШК "Рудар" из "Приједора", а  побједника је одлучио директан меч и минимална побједа против ШК "Младост" из Теслића. Са три појединачне побједе, максимална је била челна табла приједорског тима, олимпијка Сара Јаћимовић.

Екипа ШК "9. јануар" из Фоче, потврдила је доминацију у омладинској конкуренцији, иако у некомплетном саставу. Посао овог пута није био нимало лак, а меч за титулу против бањалучког "Скакача" од почетка до краја био је неизвјестан. Бронза је припала екипи "Гамбита" са Пала.

Међу кадетима, славили су млади шахисти домаћег ШК "Светозар Глигорић", који су убједљиво у директном дуелу савладали суграђане из ШК "Свети Георгије", и вратили пехар у своје власништво.

Ипак, најквалитетније и најнеизвјесније борбе вођене су код сениора. Чак четири екипе дошле су у озбиљним саставима са велемајсторима, са највишим амбицијама, а почасти су припале екипи ШК "Србац", која је у директним дуелима била боља од својих главних конкурената, а једини нерјешен резултат забиљежили су против прошлогодишњег побједника ШК "Братунац". 

Пехаре и медаље најбољима уручио је предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач, који је најавио преостала такмичења из календара Савеза до краја године, и изразио велико задовољство бројем екипа које су учествовале на Куп-у.

Погледајте комплетне резултате:

**********

На 3. Аматерском првенству Републике Српске учествовала су 62 такмичара, а подијељен је наградни фонд од 1.200 КМ!

Влајко Станишић са Пала са изузетних и увјерљивих 8,5 поена из 9 партија учинио је такмичење незанимљивим, када је борба за 1. мјесто у питању. Најближим пратиоцима Слободану Пишталовићу (сребрна медаља) и Жељку Јовановићу (бронзана медаља) одмакао је на крају 1,5 поен!

Комплетну табелу и резултате 3. Аматерског првенства погледајте овдје. Сва такмичења је водило Немања Шипка, уз помоћ Радана Мимића и Саше Станкића.

У наставку погледајте три видео прилога (БН ТВ, НТВ "Арена" и РТРС) и галерију од 178 фотографија:

Фотогалерија:

Povezane vijesti:

Одлука главног судије у вези меча 2. кола КУП-а РС за омладинце

Пoчео 26. КУП Републике Српске - 28 екипа на старту!

Распис 26. КУП-а РС и 3. Аматерског првенства РС у шаху

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares