Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 25, 2023
НОВО: Регистрација за 2023. годину!
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

У Дворовима крај Бијељине, у току је највећа светковина шаха Републике Српске - Прва лига за сениоре, жене и омладинце. На свечаном отварању такмичења, присутне је у име техничког организатора, ШК "Светозар Глигорић", поздравио Владо Стојановић, главни судија такмичења.

Такмичење је прогласио отвореним Александар Ковач, предсједник Шаховског савеза Републике Српске. Ковач се посебно обратио младим шахистима на почетку њиховог лигашког такмичења. Истакао је понос оствареним резултатима младих шахиста Републике Српске на Кадетском првенству БиХ и замолио их да се што боље спреме за предстојеће Првенство Европе у убрзаном шаху, чији ће домаћин следеће године бити Требиње.

У конкуренцији сениора учествује десет екипа, а на половини такмичења највише амбиција показује екипа ШК "Шамац", донедавни премијер-лигаш. Ипак, ово такмичење улази у своју другу и неизвјеснију половину.

Резултати, табела и статистике ове лиге могу се пратити преко линка:

http://chess-results.com/tnr663661.aspx?lan=1

У конкуренцији жена учествовале су три екипе, а прво мјесто припало је екипи ШК "Светозар Глигорић" из Бијељине испед ОШК "9. јануар" из Фоче и друге екипе ШК "Рудар" из Приједора.

По таблама најуспјешније су биле: Софија Мимић (ОШК "9. јануар"), Јасна Шакотић (ШК "Светозар Глигорић") и Анастасија Станкић (ШК "Светозар Глигорић"). Све су оствариле максималан учинак - по двије побледе у исто толико партија.

Табела са резултатима може се видјети на линку:

http://chess-results.com/tnr664683.aspx?lan=1&art=0

Омладинци су водили занимљиве борбе. Учествовало је седам екипа, а трећи пут узастопно шампион је постала екипа ОШК "9. јануар" из Фоче. Фочаци су обезбједили титулу коло прије краја, па пораз од ШК "Свети Георгије" у последњем колу није покварио славље. Сребро је припало екипи ШК "Светозар Глигорић", а бронза ОШК "Гамбит" са Пала.

По таблама најуспјешнији су били: Бојан Максимовић (ОШК "Скакач") на првој и Миљана Голубовић (ОШК "9. јануар") на трећој табли са максималних 6 од 6, Павле Брчкало (ОШК "Гамбит") на другој са 4,5 (6), а Ана Шакотић (ОШК "9. јануар") и Слободан Пишталовић (ШК "Светозар Глигорић") са 4 од 5 поена на четвртој табли.

Резултати, табела и статистика Прве лиге РС за омладинце могу се видјети на линку:

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares