Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
недеља, септембар 25, 2022
НОВИ РАСПИС Премијер лиге БиХ за 2022. годину!
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Завршена је Прва лига Републике Српске за сениоре. На овом такмичењу учествовало је 10 екипа, које су играле 9 кола по Бергеровом систему.

Заслужено је побједила екипа шаховског клуба "Шамац", која је донедавно и била члан Премијер лиге БИХ, па су се Шамчани овим резултатом вратили у друштво најбољих. Екипа ШК "Шамац" забиљежила је 8 побједа, пријатељски "реми" у дуелу против другопласираног "Горског-термага", и њихова побједа ни једног тренутка није долазила у питање.

До тријумфа екипу су предводили велемајстор Борко Лајтхајм, интернационални мајстори Горан и Зоран Арсовић и Миро Пандуревић, а сваки од њих био је најуспјешнији на својој табли (са 8 поена из 9 партија, Горан Арсовић био је и најуспјешнији појединац лиге). Поред њих, успјеху су допринијели и Иво Јелечевић, Горан Писаревић, Михајло Товирац и Александар Симић.

Као што рекосмо, друго мјесто припало је екипи "Горски-термаг" из Рогатице, док је трећа била екипа ШК "Братинац". 

Најуспјешнији на 5. табли био је Жељко Јовановић из ШК "Братунац", а на 6. Слободан Пишталовић из ШК "Светозар Глигорић".

Лигу напуштају ШК "Озрен" из Петрова и ШКИ "Балкан" из Бањалуке.

Резултате, табелу и статистике можете погледати на линку:

http://chess-results.com/tnr663661.aspx?lan=1

Улогу директора турнира обављао је Александар Ковач, предсједник ШС РС, а посао главног судије обавио је међународни судија Владо Стојановић, са помоћницима Илијом Илићем и Робертом Тонковићем.

 

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares