Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
понедељак, септембар 25, 2023
НОВО: Регистрација за 2023. годину!
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Завршена је Прва лига Републике Српске за сениоре. На овом такмичењу учествовало је 10 екипа, које су играле 9 кола по Бергеровом систему.

Заслужено је побједила екипа шаховског клуба "Шамац", која је донедавно и била члан Премијер лиге БИХ, па су се Шамчани овим резултатом вратили у друштво најбољих. Екипа ШК "Шамац" забиљежила је 8 побједа, пријатељски "реми" у дуелу против другопласираног "Горског-термага", и њихова побједа ни једног тренутка није долазила у питање.

До тријумфа екипу су предводили велемајстор Борко Лајтхајм, интернационални мајстори Горан и Зоран Арсовић и Миро Пандуревић, а сваки од њих био је најуспјешнији на својој табли (са 8 поена из 9 партија, Горан Арсовић био је и најуспјешнији појединац лиге). Поред њих, успјеху су допринијели и Иво Јелечевић, Горан Писаревић, Михајло Товирац и Александар Симић.

Као што рекосмо, друго мјесто припало је екипи "Горски-термаг" из Рогатице, док је трећа била екипа ШК "Братинац". 

Најуспјешнији на 5. табли био је Жељко Јовановић из ШК "Братунац", а на 6. Слободан Пишталовић из ШК "Светозар Глигорић".

Лигу напуштају ШК "Озрен" из Петрова и ШКИ "Балкан" из Бањалуке.

Резултате, табелу и статистике можете погледати на линку:

http://chess-results.com/tnr663661.aspx?lan=1

Улогу директора турнира обављао је Александар Ковач, предсједник ШС РС, а посао главног судије обавио је међународни судија Владо Стојановић, са помоћницима Илијом Илићем и Робертом Тонковићем.

 

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares