Offcanvas Section

Шаховски савез Републике Српске (ШСРС) је кровна спортска организација која окупља шаховске клубове на територији Републике Српске, те организује званична појединачна и екипна такмичења. ШСРС је одржавањем оснивачке Скупштине основан 8. октобра 1992. године у Банском двору у Бањалуци. ШСРС броји 42 члана/клуба.

  • Адреса: Младена Стојановића бр. 10, 78000 Бања Лука, РС – БиХ
  • Сајт: www.ssrepublikesrpske.com
  • Е-маил: sahovskisavezrs(@)gmail.com
  • Фацебоок: www.facebook.com/sahovskisavez
  • Инстаграм:
  • Телефон: (+387)051/317-851
  • ЈИБ: 4400972360000
  • Жиро рачун: 562-099-00002304-81 (НЛБ Банка А.Д. Бања Лука)
четвртак, новембар 30, 2023
Званични сајт Шаховског савеза Републике Српске www.ssrepublikesrpske.org

Предсједник Шаховског савеза Републике Српске Александар Ковач, са сарадником Немањом Шипком, посјетио је техничког организатора 27. Кадетског првенства Републике Српске које се одржава у Требињу од 6. до 8. новембра 2020. године.

На састанку је делегацију шаховског клуба „Требиње“ предводио г. Велимир Реметић, а поред њега су били и предсједник УО г. Кочо Говедарица и секретар клуба г. Тихомир Симанић, те медијски сарадник Небојша Колак. Разговарано је о свим организационим детаљима с нагласком на поштовање свих мјера Владе Републике Српске и Института за јавно здравство, како би такмичење протекло у најбољем реду без здравствених посљедица по учеснике и пратиоце. Констатовано је да се све одвија по планираној динамици те да се очекују млади шахисти из читаве Републике Српске.

Делегација ШС РС посјетила је и Град сунца и увјерила се у услове смјештаја и такмичења. Такмичари ће бити подјељени у више сала за игру у оквиру комплекса Града Сунца. Обавезно ће бити мјерење температуре прије уласка у салу за игру, столови распоређени у складу с важећим прописаним размацима, уз обавезно ношење заштитних маски и средства за дезинфекцију руку прије почетка сваке партије.

Шаховски савез је као и до сада обезбједио бесплатно комплетан заштитни материјал: маске и средства за дезинфекцију за сваким столом.

Треба напоменути да је ново руководтво, изабрано 15. марта 2020. године, у овако отежаним околностима успјело до сада организовати четири званична такмичења из календара Шаховског савеза Републике Српске и то у периоду од августа до октобра ове године уз важну чињеницу да није забиљежен нити један здравствени проблем код неког од учесника.

Повезане вијести:

27. Кадетско и омладинско првенство РС биће одржано од 06. до 08. новембра у Требињу

Најновији чланци на сајту ШСРС

0
Shares